Door te klikken op “Alle cookies accepteren”gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om site-navigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Ecologische Tuinaanleg Vlaams-Brabant en Antwerpen

Al meer dan 5 jaar helpt Carnica als tuinaannemer bewoners uit Antwerpen en Vlaams Brabant met hun ecologische tuinen. Wij kennen het lokale klimaat en de grondsoorten, zodat wij u kunnen adviseren over welke beplanting het beste zal gedijen in uw tuin. En we hebben een breed netwerk van leveranciers, zodat we de beste materialen voor uw project kunnen inkopen.

Heeft je huidige tuin een grondige opknapbeurt nodig?

Verhuis je naar een nieuwe woning en wil je het uiterlijk van jouw tuin volledig veranderen? Wil je gewoon wat onderhoud of een paar extra's om je buitenruimte op te knappen? Wat je tuinbehoeften ook zijn, met Carnica kan je rekenen op een ervaren partner in tuinarchitectuur die jouw tuin de make-over geeft die je altijd al wilde.

Tuinaanleg met piekfijne afwerking

Een mooie tuin begint met een goed tuinontwerp. Carnica helpt je als tuinarchitect bij het maken van een persoonlijk tuinontwerp, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. Vervolgens verzorgen wij de uitvoering tot in de puntjes, zodat je kan genieten van een top-kwaliteitstuin waar je trots op kan zijn. Bij Carnica geloven we dat elke tuin uniek is.

Wij helpen je graag met het volgende

Aanplanten van bomen en beplanting

U weet het misschien niet, maar het soort planten en bomen dat u voor uw tuin kiest, kan een aanzienlijke invloed hebben op het milieu. Verschillende soorten zijn aangepast aan verschillende klimaten en grondsoorten, dus het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen om ervoor te zorgen dat uw tuin zo milieuvriendelijk mogelijk is.

Carnica kan u adviseren over de beste planten en bomen voor uw tuin, gebaseerd op het klimaat en de grondsoort. Ook houden we rekening met eventuele allergieën of gevoeligheden, zodat u zonder schadelijke bijwerkingen van uw tuin kunt genieten. En natuurlijk bevelen we waar mogelijk altijd inheemse soorten aan om de biodiversiteit in uw omgeving te bevorderen. Dus als u op zoek bent naar advies om uw tuin milieuvriendelijker te maken, is Carnica de perfecte plek om te beginnen.

Aanleg van bloemenweides en gazon

Ja kan op Carnica rekenen voor het aanleggen van je bloemenweides en gazon. Een weide vol bloemen kan voor een enorme explosie aan leven zorgen. Wij raden bij gazons standaard aan van een grasmengsel te zaaien met klaver of een kruidenmengsel. Klaver is een krachtige mulchplant die veel nectar, stuifmeel en voeding aan de bodem biedt. Het onderdrukt niet alleen de groei van andere ongewenste kruiden, maar maakt uw gazon ook droogtebestendig.

Aanleg van verscheidene verhardingen

Wij zijn gespecialiseerd in een reeks bestratingsopties om aan jouw behoeften te voldoen, of het nu gaat om tuinpaden van kleiklinkers of grind, de aanleg van waterdoorlatende opritten of opritten van natuursteen. Wij adviseren je over het meest geschikte type bestrating voor jouw behoeften.

Aanleggen van terrassen

Uw tuin is niet compleet zonder een mooi terras waar u kunt genieten van het buitenleven. Carnica kan uw ideale terras aanleggen in hout of steen. Van waterdoorlatende terrassen met groene voeg tot milieuvriendelijke terrassen van gerecycleerd hout. Wil je s'avonds wat langer van je terras genieten? Dan zorgen wij ook voor de nodige verlichting.

Aanleggen van natuurvijvers en zwemvijvers

Steeds meer mensen kiezen voor de aanleg van een natuurlijke vijver of zwemvijver in hun tuin. Het is een ecologisch en duurzaam alternatief voor traditionele zwembaden. Bovendien kunnen ze worden gebruikt voor irrigatie, waardoor de behoefte aan zoet water nog verder afneemt.

Het aanleggen van een natuurlijke vijver is een uitstekende manier om een mooie en milieuvriendelijke tuin te creëren. Carnica kan je helpen om van jouw tuin een echte droomtuin te maken met onze expertise in het aanleggen van natuurlijke vijvers.

Omheiningen

Door het plaatsen van een omheining rond uw tuin, kunt u een uitnodigende en open ruimte creëren die voelt alsof het een deel van uw huis is. Wij raden onze klanten meestal aan om voor duurzame groene omheining te gaan op basis van hagen of bomen. Dit zorgt voor tuinen die veel vogels zullen aantrekken.

Natuurlijke omheining

Wil je meer privacy creëren in jouw tuin of deze meer karakter geven? Dan is een klassieke wilgentenen of een kastanjehouten omheiningen de ideale oplossing. Beide materialen passen perfect bij bijna elke tuinstijl. En ze zijn nog duurzaam ook.

Als het iets steviger mag

Naast deze ecologische opties kan je opteren voor de aanleg van een stevige draadafsluiting of houten schutting. Deze afsluitingen kunnen een betere optie zijn voor tuinen in de stad. Al zijn we geen voorstander van betonplaten, dit omdat we de doorgangen voor de fauna uit de omgeving vrij willen laten.

Snoeien van fruitbomen

Voor mensen die het aan een groene vinger ontbreekt of gewoon geen tijd hebben, bieden wij fruitboomsnoei aan. Zo kunt u genieten van heerlijk vers fruit uit uw eigen tuin zonder dat u het zware werk hoeft te doen. Wij komen uw fruitbomen op het juiste moment van het jaar snoeien, zodat ze een overvloedige oogst opleveren.

Tuinonderhoud aan huis

Een mooie, goed onderhouden tuin is een echte aanwinst voor elk huis. Maar het kost tijd en moeite om hem op zijn best te houden. Met onze tuinonderhoud diensten, kunnen we al het harde werk voor u doen. We maaien het gazon, scheren de hagen, wieden de bloembedden en voeren ander noodzakelijk onderhoud uit, zodat u ontspannen van uw tuin kunt genieten.

Een greep uit de tuinwerken die we uitvoeren

Vervanging van bomen en struiken
Het maaien van gazon
Uitdunnen van hagen
Verhakselen van tuinafval
Snoeien van fruitbomen
Wieden
Jaarlijks onderhoud van bloembedden
Scheren van hagen
Plaatsing van hekwerk
Laswerken
Tuin grondwerken
Verlichting en stopcontacten
Wilgenconstructies
Installatie van tuinhuizen, pergola’s en tuinmeubels
Vraag een offerte aan