Door te klikken op “Alle cookies accepteren”gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om site-navigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Deskundig tuinontwerp met een ecologische mindset

Bij Carnica maken we milieuvriendelijke tuinen. Dit bereiken we door onze ecologische tuinaanleg en ontwerpmethoden waarmee we u een tuin kunnen bezorgen die goed is voor het milieu. Ons bedrijf is actief in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

tekening van pijltuin ontwerp boven aanzicht
abstract decoratief elementabstract decoratief element
Instructions
To make this component work with other components you must:
  1. Add a background color to each section div on this page. This will ensure that the progress bar does not appear in other sections of the page.
  2. Make sure this page uses a page-wrapper div to wrap all components on the page. This, along with step 3, makes it possible to edit the content inside of the timeline.
  3. Add the timeline-on-page class to the page-wrapper and the main-wrapper class. This, along with step 2, makes it possible to edit the content inside of the timeline.
Ontwerp proces

Hoe wij je helpen je tuin te transformeren

Bij Carnica bieden wij professioneel tuinontwerp op maat. We begrijpen als tuin ontwerper maar al te goed dat iedere tuin verschillend is, net als iedere persoon met wie wij werken. Wij besteden daarom veel waarde aan een persoonlijk contact.

Stap 1

Kennismaking

Als tuinontwerper luisteren wij naar de wensen en verwachtingen van onze klanten. We observeren het omliggende landschap, windrichting en grond om het ontwerp aan te passen. We bepalen de prijs voor het ontwerp aan de hand van de wensen, zoals een vijver, zithoek of terras. Tevens vragen we naar het verwachte budget, zodat we het ontwerp beter kunnen afstemmen. Indien men de tuin in stukken wil aanleggen, is het budget minder belangrijk, ons doel is dan om het volledige potentieel uit het perceel te halen en rekening te houden met de gegeven wensen en verwachtingen.

Stap 2

Start Ontwerp

Er wordt voor het ontwerp een offerte met afgesproken prijs toegestuurd per mail. Na ontvangst en ondertekening ervan (digitaal) zal het ontwerp in onze planning opgenomen worden en wordt een verwachte datum voor bespreking doorgegeven. De wachttijd hiervoor is meestal 2 tot 5 weken, afhankelijk van onze drukte.

tuin ontwerp tekening op papier
Stap 3

Bespreking Ontwerp

Een datum en uur worden gekozen voor het bespreken van het ontwerp. Tijdens dit gesprek overlopen we samen het ontwerp en de voorgestelde materialen. We gaan dieper in op de functies van het ontwerp en luisteren naar al jullie vragen.

Stap 4

Aflevering van Ontwerp

Eens het ontwerp besproken is, wordt deze gefactureerd. Na betaling sturen we het ontwerp digitaal met schaal door en een pdf document van 30 pagina's met informatie over hulp bij het kiezen van materialen.

Tuin ontwerp met vijver bovenaanzicht
Stap 5

Offerte voor Aanleg

Na keuzes voor materialen te hebben gemaakt, kunnen we indien gewenst starten met een exacte offerte. Deze wordt onderverdeeld in stappen zoals graafwerken, borders, loofgangen, beplanting, zaaien, vijver, tuinhuis, terras en serre enz.

Stap 6

Aanleg

Na goedkeuring en betaling van voorschot (voor materialen), plannen we de werken in. Per afgewerkte stap volgt een saldo factuur voor die specifieke stap. Wil jezelf aan de slag maar met wat extra expertise? Geen probleem, we helpen graag bij twijfel of onzekerheid. Wij bieden totale aanleg of samenwerking bij aanleg aan.

Tuin in aanleg
Stap 7

Aanplanting

Aanplantingen gebeuren het beste in het plantseizoen van November tot April. Dit komt omdat de planten in rust zijn, de sapstroom naar beneden is en de wortels uitbreiden. Bomen en struiken zijn verkrijgbaar met blote wortel. Die zijn goedkoper en makkelijker te plaatsen. Er is ook minder zorg voor de klant, aangezien er meer regenval is in deze periode. Planten geplaatst in deze periode zullen sterker staan in de zomer.

Afgewerkte natuurtuin
Stap 8

Genieten & Ontdekken

Een natuurlijke tuin is een rustige oase van schoonheid en verwondering, perfect om tijd door te brengen met familie of vrienden. In de loop der jaren kan je zien hoe de tuin zich ontwikkelt - heerlijke bessen proeven, zoete bloesems in bloei ruiken, nieuwe vogelsoorten rond de vijver of het insectenhotel spotten. Het is een steeds groeiende omgeving die samen met zijn verzorger bloeit!

Twee kinderen die in een bloemenweide spelen
Stap 9

Opvolging & Onderhoud

We volgen graag het eerste jaar na aanplant in maart/april op voor snoei van vaste planten. We blijven bereikbaar voor bijkomende vragen en bieden ook onderhoudscontracten aan voor de eerste 3 jaar om de tuin in goede banen te leiden en vaste planten en bomen goed te volgen.

haag die gesnoeid wordt met hegschaar

De voordelen van professioneel tuinontwerp met Carnica

  • Je krijgt een deskundig ontworpen droomtuin dat ontworpen is door een tuinarchitect, afgestemd op jouw specifieke behoeften
  • De tuin is milieuvriendelijk en maakt gebruik van duurzame praktijken
  • Je krijgt een tuin met minimaal tuinonderhoud
  • We creëren voor jouw een buitenruimte die je ten volste zal kunnen benutten, van de eerste lente zon tot de laatste herfst dagen.

Enkele recent afgewerkte projecten

Hieronder enkele voorbeelden van recent afgewerkte projecten waaronder de aanleg van nieuwe gazon, verlichten van tuin, verharding met handgebakken klinkers of keramische tegels, bestrating met natuurstenen, omheiningen, aanleg van terrassen en tuinen, natuurlijke vijvers en zwemvijvers.

Illustratie van springkhaanabstract decoratief element

Veelgestelde vragen

Moest je in onderstaande vragen je antwoord niet terug vinden aarzel dan niet van contact met ons op te nemen.

Hoeveel kost een tuinontwerp?

Dat hangt af van de grootte en de complexiteit van het project. Contacteer ons voor een gratis offerte.

Doen jullie ook de tuinaanleg?

Ja, naast het tuinonderhoud en tuinontwerp hebben wij ook expertise in het aanleggen van tuinen. Je kan hierover meer info vinden op onze tuinaanleg pagina.

Doen jullie naast tuinaanleg ook onderhoud?

Ja, naast de tuinarchitectuur en de tuinaanleg kan je ook op ons rekenen voor het onderhouden van je tuin. Je kan hierover meer info vinden op onze tuinonderhoud pagina.

Wat voor soort tuinen ontwerpen jullie?

Wij ontwerpen allerlei soorten tuinen, van een landschaps tuin tot kleine stadstuinen. Complete tuinarchitectuur met bestrating, terras of een vijver.

Gebruikt u duurzame materialen?

Ja, wij hanteren duurzame praktijken en degelijke materialen om een prachtige tuin aan te leggen.

Hoe verloopt de samenwerking met Carnica Tuinen?

Het proces begint met een consultatie om uw wensen en doelen te beoordelen. Vervolgens maken we een offerte met ontwerpvoorstel en werken we met u samen om het ontwerp af te ronden. Zodra het ontwerp klaar is, beginnen we met de tuinaanleg.

Wij hebben een beperkt budget kunnen wij van jullie ook enkel een ontwerp kopen?

Ja, we bieden ontwerpdiensten aan met beplantingsplan vanaf €500. Neem contact met ons op voor een gratis offerte.

Zijn jullie actief in regio Antwerpen?

Ja, wij zijn actief in Antwerpen en realiseren ook tuinaanleg in de regio rond Antwerpen.

Wat zijn de voordelen van werken met Carnica?

Enkele voordelen zijn een deskundig ontwerp door een tuinontwerper, duurzaamheid in tuinaanleg en een beplantingsplan met weinig onderhoud.